Fotografens forhold og model

Han sagde, at jeg kun var hans mus. Jeg var smigret, at Max altid gentog, hvor charmerende jeg var.
Den dag gjorde jeg som altid den sædvanlige gåtur, da jeg pludselig rykkede fra et glædeligt græd: "Smil!" - Stop nu med at skyde! Jeg råbte truende til en fremmed, der stadig cirklede mig rundt med et kamera. Til sidst stoppede han med at snappe, rev sig væk fra kameraet og sagde:
"De tager prostituerede ud af distriktet." Og jeg tager billeder af dig. - Jeg kunne ikke passere forbi. Du har et fantastisk fotogent ansigt. Og figuren ... Og så, hvis jeg advarede dig, ville naturlighed og umiddelbarhed forsvinde. Og så bliver billederne interessante. Komplimenter behageligt kildrede sjælen. Skønhed, forbløffende fotogen, interessant ... Nej, jeg gættede, selv troede på det, men af ​​en eller anden grund forkælet sådan fyrværkeri af smukke ord i hverdagen ikke mig.
- Maximilian, - introducerede mesteren for kunstnerisk frygt. "Du kan kalde mig bare Max." Og hvad hedder du, min bange smukke fremmede? Nymfe? Naiad? Mermaid?
- Åh nej! Bare Albina. Du kan ringe til mig bare Alya, "svarede jeg og spurgte:" Så hvornår vil du kunne hente frugterne af din titaniske fotografiske indsats? " Eller måske har du bare spøgt, og jeg vil ikke se nogen billeder og forstår ikke, hvordan fotogen, smuk, osv., Jeg er.
"I morgen og tag det," svarede Max simpelthen. "Hvor er det praktisk for dig?" Jeg kommer til ethvert sted, du angiver.

Jeg tænkte feberligt . I mit hus? Men jeg ser det for første gang i mit liv! På ham? Nej, virkelig! Enhver uforudsigelig situation er mulig. I caféen? For crowded for dem, der ønsker at udvide deres bekendtskab. Og jeg indså pludselig, at jeg vil forlænge min bekendtskab med denne underlige fyr.
"På samme sted," svarede jeg forsigtigt. "Det er klokken tre." Er det godt?
"Jeg vil," forsikrede Max mig og sendte afskeds kys. "Du er perfektion!" Du er min mus ... Næste dag på præcis tre løb jeg langs parken. Frossen regn. Paraplyen var ikke der, så der var ingen spor af min skønhed i går. Våd kylling! Max sad på et faldet kastanjetræ. Da jeg nærmede mig, sprang han op, dækkede mig med sin jakke, og jeg måtte kæle op til ham. Vi stod side om side, og jeg bad kun, at det ikke ville høre sløret af mit skræmte og tørste hjerte:
"Max, jeg er ked af at jeg er sent." Og denne regn ... Du var ikke sjov? Jeg kan virkelig se billederne?
"Ja," lo han. "Kun her er ikke det bedste sted at se mine meget kunstneriske fotografier." Måske kom til mig?
Jeg var klar til noget. Som det viste sig, lever Max to skridt fra parken, og med et synkende hjerte nikkede jeg: Så, vi går til dig. Vi løb, dækket af en gul storm, og Max hviskede noget sødt, utrætteligt:
"Du er guddommeligt smuk, Alya." Du er min inspiration, min friske vind ... Jeg tog dine billeder i går og kunne ikke rive mig væk fra dem. Det var uden for min styrke. Jeg giver dig alle billederne, selv filmen, hvis du insisterer, men jeg vil forlade et foto til mig selv. Hun vil stå på mit bord, og når verden er vedholdende, vil det virke en skrækkelig dump, jeg vil se på dine smukke øjne.

Jeg kiggede på ham skævt , som om jeg prøvede at afgøre, om denne mand ikke var sur og samtidig forsøgte at holde i det mindste en vis bevægelsesbevægelse for at matche hans idé om mig. Men tak Gud, vi kom endelig til Maxs hjem. Jeg åbnede min mund overrasket. En gang var der tilsyneladende en tre- eller endda en fire-værelses lejlighed, men den nye ejer fik af med alle de indvendige skillevægge mellem værelserne, idet man kun forlod toilettet, badeværelset og et stort køkken. Resten lignede et stadionsrum, hvor en rund seng under den gennemsigtige baldakin, et par stole ved pejsen, et massivt egetræsbord, Separat liv levede et kæmpe skjult af en isbjørn, spredt ud for døren og på væggene - fotografierne.

Før billedet blev taget , kom det ikke med det samme. Først tvang Max næsten mig ind i et rummeligt lyst badeværelse og bestilte derefter i en ubetinget tone:
"Tag dine våde tøj, Alyochka, jeg tørrer dem, og mens du er i denne varme badekåbe!" Jeg vil ikke have min mus for at få en forkølelse! Jeg stod i badeværelset og følte, at jeg havde et voldsomt øjeblik et sted. Da hun kom ud, klatrede hun i lænestolen og hængte under benene og ventede på Max at udføre samme procedure med at skifte tøj. Han syntes nøgne, kun hofterne er bundet med beige, som smeltet mælk, med et håndklæde. "Nu kommer han til mig, og jeg kan ikke gøre noget ... Men jeg vil ikke modstå. Denne fyr ... Jeg kender ham kun til en dag, men jeg venter ... Jeg venter på ham!
Og jeg vil gerne ... Jeg vil kun have ham! "- bankede i mit hoved. Han kom og sad ved mine fødder. Derefter spredte, som om de kom til hende, op på gulvet en stor, rød rød plade af furry kunstig pels, hældte en blodrød vin i to gennemsigtige keglebriller og vinkede mig med hånden:
"Kom her, min smukke!" Før det havde jeg en fyr ... Kun en. Et år senere afskedede vi veje med ham, og jeg overførte selv til et andet fakultet.
Og siden da besluttede jeg mig: Først marcherer Mendelssohn, og så - sengen. Og så ... Max. Han sagde: "Kom her", og jeg trådte tilbage. Han faldt på knæ for mig og begyndte at kysse mine fødder ...

Det var ikke bare en intimitet , men en vidunderlig, romantisk musik. Men da jeg var afslappet og bedøvet med lykke, lå jeg på en blodrød plaid, i mit hjerte var et forvirrende spørgsmål allerede ved at dreje: hvad næste? At lide og spørge behøvede ikke. Max satte sig ned, hans ben gemt under ham, strakte hånden ud til mig og strøg min kind som om at studere mit ansigt. Han kiggede i mine øjne og talte så oprigtigt, lidenskabeligt og ømt:
"Jeg vil aldrig dele med dig, min mus." Du inspirerer mig. Du ... Sen om aftenen begyndte jeg at gøre mig klar til at gå hjem. Jeg ønskede ikke at træde tilbage fra ham et enkelt skridt, og Max fra mig - også:
"Jeg vil ikke leve til morgen!" Uden dig ... I morgen henter jeg dig på instituttet. Hvor meget kan jeg stjæle fra jer alle? Tænk på noget, spørg efter det. Så i mit liv var der en mand, for hvis skyld jeg var klar til noget ofre. Jeg løb væk fra foredraget, hoppede over seminarer ... Jeg kunne ikke uden ham, og han gav mig generøst med sine kærtegn, gaver, usædvanlige overraskelser. Han kunne bestille en gademusiker til mig, og vi stod ved at lytte til musik og kysse. Men uanset hvor vi møder, og hvad vi gør, ledes vi altid i en retning - til Maxs hjem. Først boede der en blodrød plaid, hvorfra vi aldrig flyttede til en runde seng, og for det andet - billeder. Jeg kunne se dem i timevis. Max var virkelig en god fotograf. Hans billeder levede og døde, de græd og grinede, de var tilfredse, bange, blandede og tvunget til at fryse i tavshed. En uge gik efter vores bekendtskab, da Max først begyndte at insistere:

"Jeg skal tage billeder af dig ... Du har et ekstraordinært ansigt, Albina." Du er så yndefuld og blid. Folk bør se din skønhed, din perfektion ...
- Skyd? - Jeg grinede og huskede Max's lære under vores første møde. "De tager prostituerede ud af distriktet, og jeg kan fotograferes ... jeg har ikke noget imod det." Lad os prøve Jeg lover dig, jeg vil være en lydig studerende, min herre!
Så vores kærlighedsmøder begyndte at blive til en fotografering. Jeg kunne virkelig godt lide at posere. Jeg opfandt ekstravagante tøj, der glædede Max, så længe i spejlet og spekulerede på, hvad en makeup skulle være, for at logisk kunne supplere billedet. Nogle gange gik vi til byens maleriske hjørner, og Max tog billeder, tog billeder, tog billeder ... Jeg gennemgik hundredvis af mine billeder, og han ventede ... Jeg følte - han havde brug for mine entusiastiske ord. Og jeg beundrede mig oprigtigt. Nej, ikke hans smukke ansigt eller figur, men hans arbejde. En måned senere fejrede vi et lille årsdagen for vores bekendtskab, og min fotograf foreslog endnu engang noget, som jeg fladt nægtede før:
"Muza, jeg vil gerne fotografere dig nøgen." Din krop er følelser ...
På dette tidspunkt var jeg selv klar til sådanne eksperimenter. Jeg havde kun brug for et tryk.

Undersøgelse af mine billeder , jeg ofte fik mig til at tænke: "Nu hvis i det samme udgør, men uden tøj ..." Jeg vendte sig væk fra Max og begyndte at klæde sig langsomt ud. Og han ... Nej, han rystede ikke for at åbne kameralinsen. Han klædte sig og kastede mig på en blodrød plaid, og da passionen var støjende, men stadig varm, ikke en grad, druknede jeg stadig. Jeg troede ikke engang, at han kunne stoppe med at elske mig. Så der skete noget. Jeg fløj til ham, som om på vinger, men var en uventet hindring for arbejde ...
I rød pels stod han over mig, nøgt og klikt på kameraets lukker. Det var meget spændende ... Jeg trak mine hænder til ham og bad om at stoppe, jeg ringede til ham, tiltrak ham, forførte ham, men han kunne ikke stoppe ... Siden den dag er sådanne sessioner blevet en integreret del af vores møder. Hvor er beskedenheden væk? Nej, jeg var ikke flov. Jeg forførte ham og eksponerede mig selv i lyset af sovlandene, så ham skælve og følte en uforståelig og uforklarlig magt over sin elskede mand. Eventyret sluttede på en dag. Stadig i dag - alt som altid, men i morgen er Max ikke kommet. At indrømme tanken om at han skiftede sig, holdt op med at elske eller glemte mig, det var umuligt. Og jeg løb til hans lair og hviskede: "Hvis jeg bare var i live ...", fordi jeg kun tænkte på en ting: Der opstod nogle forfærdelige problemer med ham. Men ... han levede og godt. Han mødte som altid affable og smigrende, behagelige komplimenter og blev straks aktivt og usikkert evakuere: - Alya, jeg ringer til dig. Jeg har nu en vigtig fotografering, og du vil være distraherende. Jeg vil forklare alt for dig ...

Men den næste dag ringede han ikke . I en dag også. Jeg besluttede mig for at være stolt og bare vente. "Crawl! Jeg er trods alt hans muse! Uden mig kan Max bare ikke skabe og arbejde! Og jeg uden det ... jeg kan ikke leve "- jeg var sur og græd.
Efter at jeg sprøjtede Max i ansigtet af champagne, så han pludselig igen sin mus i mig. Men det er for sent! Jeg tror ham ikke. Lad ham gnave albuerne, for jeg vil aldrig komme tilbage.
Jeg led meget, men da hans stilhed varede i ti dage, spyttede jeg på min stolthed og bankede på døren.
- Alya? Han var overrasket. "Du er ikke i tide, min pige." Meget arbejde ...
Jeg kiggede forbi ham, inde i den storslåede hule. Den blodrøde plaid var som altid spredt ud midt i Maxs værelse, og den slanke og helt nøgne pige ventede uhensigtsmæssigt på ejerens tilbagevenden.
"Meget smuk," sagde jeg dumt og græd.

Han gik ud i korridoren og lukkede forsigtigt døren til lejligheden og begyndte at ryste mig for sine skælvende skuldre:
- Kunstneren kan ikke begrænses. Hvordan kan du ikke forstå dette? Hvad vil du have fra mig? Du ophørte med at inspirere mig, blev en byrde og dine tårer - en yderligere bekræftelse på dette. Jeg har brug for en flyvning, vinger, en drøm! Gå ud herfra for evigt og følg mig ikke igen!
"Jeg vil have, at du giver alle mine billeder," spurgte jeg gennem tårerne, kunstnerens forførende kunstner.
"Ikke nu," svarede han irritabelt. "Jeg samler dem og så ringer jeg dig tilbage." Gå nu væk! Jeg spørger dig! Han returnerede ikke billederne og ud af den forfærdelige depression, jeg forlod i lang tid og hårdt. Først tænkte jeg på at sluge en sovende pille, men takke Gud, min kloge mor, føler at noget var forkert, forlod mig ikke, ikke et enkelt skridt. Derefter bankede et hoved: og jeg vil lokke mig et sted væk fra dette sted, fra denne park, fra denne by og denne mand! Jeg vil arbejde ærligt, tjene mange penge, kom tilbage og jeg besøger denne freak-fotograf. Han vil dø, når han ser mig i hele skønhed og rigdom. Men denne vanvittige tankegang forsvandt hurtigt. En gang med mine venner gik vi gennem byen, og på en salon så jeg en plakat. På den - et billede af Max. Plakaten inviteret til at besøge udstillingen af ​​en billedkunstner. Jeg trak pigerne på, men da vi skiltes, tog mine ben mig der. Jeg vidste, at jeg ville se ... Og jeg var ikke forkert. En publikum af besøgende vandrede gennem salonen, men et billede havde mange mennesker. Jeg satte mig på tiptoe og prøvede at se på billedet gennem mit hoved ... Jeg var på billedet ...

Efter vores nærhed . Trækkede hænderne et sted foran ham og kaldte ... Bagfra var der et smerteligt kendt grin. Max var omgivet af et diskret publikum, og ved siden af ​​dem - en tjener med en bakke champagne.
- Og alt i dig er det smukt! - Jeg sagde ondsindet, kom op til den forvirrede Max. Jeg tog et glas champagne i hver hånd og sprøjtede det i et smukt ansigt.
- Tag afsted! Jeg kan gentage encore! - Jeg råbte til fotojournalisterne, der var keder her i forventning om fornemmelsen, men de hurtige fyre lykkedes at løse alt fra første gang. Arbejde på dem sådan. Jeg tog igen et glas champagne, drak det i en gulp og vinkede til Max med sin hånd, på vej til udgangen. Nå, min kære ven, i vrede, har du aldrig set mig før! Spændt? Vær tålmodig! Fra nu af er jeg ikke for dig! Han ringede den næste dag og som om tændt en diktafon rekord. Ord, som før, om min perfektion:
"Du er min inspiration!" Hvad en fjols jeg er! Kom tilbage til mig. Jeg indså, at kun du kan være min mus. Uden dig kan jeg ikke oprette mine mesterværker. Har synd på mig, Alya! Du er guddommelig.
"Det er selvfølgelig guddommeligt." Jeg har ingen at fortryde! Jeg er ikke tilgængelig for dig, klovn!